lunes, 4 de mayo de 2009

La Psicologia en la Malaltia Celíaca. Mots des de Menorca

Irene de SMAP Menorca en posa al corrent de la xarla que vaig donar a Menorca.
Conferència a càrrec de la psicòloga Rosa Torralba a Menorca: El passat 7 de març va tenir lloc al local de l’AA.VV. d’es Castell una interessantíssima conferència a càrrec de la psicòloga de l’Associació de Celíacs de Catalunya, la Sra. Rosa Torralba.
L’acte comptà amb una molt nombrosa presència de públic que gaudí de la dissertació de la ponent.
La conferència versà sobre la vessant psicològica de la Malaltia Celíaca i de com pacients i familiars poden gaudir d’una millor qualitat de vida utilitzant la capacitat que tenim per superar problemes. Na Rosa ens parlà de la subjectivitat de la sensació de benestar i dels condicionants bàsics per a una vida més plena. A través de la psicologia el pacient retroba l’esperança que una vida millor és possible i que els problemes s’han de relativitzar.
La sensació general al finalitzar la conferència, i després d’algunes intervencions interessants per part dels assistents, va ser molt positiva. Es van alleugerar algunes angoixes que tots els familiars i pacients tenen en moltes situacions quotidianes, que per la resta de població no són un problema, i que si s’actua amb naturalitat tampoc ho són per les persones amb Malaltia Celíaca.

En Genar Escandell Pretopare de na Laia, ha escrit aquestes paraules per a la pròxima revista de Tribuna Celíaca.
La tecnología on line ens les fa gaudir ara ja.
Li vull donar les gràcies especialment pel carinyòs texte que ha escrit.
Quina sort tè la Laia, que tè un pare com en Genar i a més menja sense gluten.

No hay comentarios: